Etihad Airways ar deveni cel mai mare actionar la Alitalia daca ar prelua 49% din actiunile companiei.

Cele doua companii au discutat in ultimele luni preluarea de catre Etihad a unei participatii variind intre 30% si 49% la Alitalia si o injectie de capital de pana la 350 de milioane de euro, au declarat surse apropiate situatiei. Alitalia a refuzat sa comenteze.

Bloomberg a scris anterior ca o tranzactie ar putea fi anuntata chiar de joi. O sursa apropiata discutiilor a declarat pentru Financial Times ca este putin probabil, intrucat negocierile nu s-au incheiat inca.

"Daca se incheia un acord, se va incheia in urmatoarele zile", a spus sursa citata de cotidianul britanic.

Alitalia incearca sa evite, pentru a doua oara in cinci ani, falimentul, din cauza concurentei dure din partea operatorilor low-cost si a preturilor ridicate la combustibil.

Compania italiana a incercat sfara succes sa gaseasca un nou partener dupa ce Air France, in prezent cel mai mare actionar, cu 25% din titluri, a anuntat ca nu va participa la o majorare de capital de 300 de milioane de euro, intrucat operatorul francez este nemultumit de planul de restructurare adoptat.

Actionarii au aprobat in luna octombrie majorarea de capital, subscrisa partial de compania de posta si doua banci din Italia.