"Master Planul este un alt plan. Credeti ca se va respecta peste 7-8 ani? Nu cred. A fost intocmit pentru ca am fost obligati de Uniunea Europeana. Altfel, Romania ar fi pierdut fondurile europene destinate cailor de transport. in opinia mea, in tara noastra nu se construiesc autostrazi cu bani de la UE pentru ca acesti bani nu se pot sifona. Daca ar fi fost bani de la Guvern, lucarile ar fi inceput imediat", a declarat vineri Patrascanu, potrivit Mediafax..

La inceputul lunii octombrie, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a prezentat Master Planul general de transport al Romaniei in fata comisiilor parlamentare de transporturi, documentul cuprinzand toate interventiile in infrastructura pentru 2014-2030.

Proiectele de autostrazi incluse in Master Plan sunt Sibiu - Brasov (103 km), Ploiesti - Comarnic (49 km), Craiova - Pitesti (115 km), Comarnic - Brasov (54 km), Brasov - Bacau (158 km) si Gilau - Bors (177 km), costul total estimat pentru aceste proiecte fiind de 6,58 miliarde euro fara TVA, potrivit unui document de sinteza furnizat de Ministerul Transporturilor.

In plus, Master Planul cuprinde constructia de drumuri expres insumand aproximativ 2.200 km, fondurile necesare pentru aceste proiecte totalizand circa 17,5 miliarde euro fara TVA.

Cu afaceri de 62,5 milioane de euro in 2013, FAN Courier este unul dintre cei mai importanti jucatori din acest domeniu. Compania are mai mult de 30.000 de clienti, o flota auto de peste 2.000 de vehicule si expediaza zilnic 80.000 de colete si scrisori.

"Se fac numeroase studii de fezabilitate, dar lucrarile la autostrazi intarzie sa inceapa. Mi se pare anormala aceasta situatie. Ca este bun sau nu, problema Master Planului sau a documentelor precedente este nepunerea in practica", a spus seful companiei.

Patrascanu a estimat ca afacerile FAN Courier vor creste cu aproape 20% in acest an si ar putea depasi 70 milioane de euro.

"Datele la 9 luni arata ca, fata de estimarea de la inceputul anului de 10-15%, una optimista, avansul cifrei de afaceri se apropie de 19%. Urmeaza ultimul trimestru, cea mai buna perioada a anului, si credem ca vom incheia cu o crestere de 20% si venituri de peste 70 milioane de euro", a spus Patrascanu.

FAN Courier a fost infiintata in 1998 si este detinuta Felix Patrascanu si fratii Adrian si Neculai Mihai.