Fostul ministru al Transporturilor a declarat ca l-a sunat vineri pe premierul Ponta pentru a-si prezenta demisia de la minister, dar ca nu exista un document oficial depus la Guvern. Acesta a explicat ca initial convenise sa-si dea demisia sambata, dar dupa ce a vazut "spectacolul televizat" l-a sunat pe premier si l-a anuntat ca demisioneaza, scrie "Gandul", potrivit Mediafax.

Relu Fenechiu a fost intrebat daca in cazul sau a fost vorba despre o demisie prin telefon sau a fost revocat.

"Atat timp cat eu eram intr-un colt de tara, iar premierul era in alt colt de tara nu puteam sa imi prezint demisia decat telefonic. Dincolo de toate, procedura constitutionala este revocarea", a spus el.

Solicitat sa precizeze de ce nu si-a trimis demisia prin fax, Relu Fenechiu a spus: "Pentru ca eu am o relatie cu premierul indeajuns de buna in care i-am spus domnule, gata, mi-am prezentat demisia. In prima faza ramasese sa ne intalnim a doua zi, dar dupa aceea i-am dat un telefon, vazand spectacolul televizat si eu i-am spus ca nu are niciun sens sa asteptam". 

Intrebat daca noul ministru va fi propus marti de PNL, Fenechiu a spus: "Exista posibilitatea sa avem marti un Birou Permanent National pe aceasta tema"

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat vineri ca la inceputul saptamanii viitoare va avea loc sedinta conducerii partidului care va decide numele viitorului ministru al Transporturilor, iar Ovidiu Silaghi este una dintre variantele luate in calcul pentru acest portofoliu. 

Relu Fenechiu a fost condamnat, vineri, de instanta suprema, la cinci ani de inchisoare cu executare in dosarul "Transformatorul", iar fratele acestuia, Lucian, a primit o pedeapsa tot de cinci ani de inchisoare cu executare, decizia nefiind definitiva.