Miercuri, in prima zi de lucru, Ramona Manescu a cerut un ragaz de doua saptamani pentru a se documenta. Premierul i-a dat insa doar 4 zile. Luni trebuie sa semneze cel mai controversat contract al momentului: privatizarea CFR Marfa.

Ramona Nicole Manescu s-a prezentat in prima zi de munca intr-o rochie gri, pe care a acoperit-o cu un sacou negru, cu o brosa agatata in piept. Usor emotionata de importanta primei zile in functie l-a lasat pe ministrul interimar la Transporturi, pe Victor Ponta sa-si aleaga scaunul.

Noul ministru are trei prioritati: atragerea fondurilor europene, o buna administrare a ministerului si integritatea angajatilor. Altfel, mai are multe de aflat despre domeniul pe care il conduce.

"Nu stiu cat costa un bilet la metrou", a recunoscut noul ministru al Transporturilor.

La intrebarea de ce trenurile private primesc subventii mai mari decat cele de stat, doamna ministru a primit putin ajutor de la premier.

Una peste alta, Ramona Manescu cere tuturor un ragaz de documentare. Va avea doar 4 zile. Victor Ponta i-a cerut sa semneze luni contractul de privatizare a CFR Marfa.

In varsta de 40 de ani, Ramona Manescu este casatorita cu primarul sectorului 6, Rares Manescu si au impreuna doi copii.

Prima ei zi la minister coincide cu un raport dezastruos intocmit de Consiliul Concurentei. Potrivit acestui document  autostrazile construite in Romania sunt de 3 ori mai scumpe decat in Bulgaria.

Ancheta vizeaza aproape 100 de contracte, iar inspectorii au descoperit ca in cazul unui sfert dintre ele, valoarea a crescut dupa ce au fost atribuite.