Susanu, care are contract de mandat de o lună, a fost desemnat şi accountable manager şi îşi va păstra responabilitatea de post holder flight operations.

Un Accountable manager într-o companie aeriană are responsabilitatea generală pentru a furniza toate necesităţile financiare şi de personal obligatorii pentru a garanta operarea în siguranţă.

Florin Susanu este un manager cu vechime în cadrul Tarom. În martie 2016, după demiterea fostului director general, Christian Heinzmann, Susanu a fost numit în funcţia de director general adjunct interimar. Susanu a fost mult timp director de operaţiuni de zbor şi pilot instructor.

Luni dimineaţă, directorul general al companiei de stat Tarom, Eugen Davidoiu, a demisionat din funcţie. Decizia a venit după ce premierul Mihai Tudose a decis efectuarea unui control de către Corpul de Control al primului-ministru la Tarom şi la Compania Naţională de Investiţii, începând de luni.

Întrebat dacă se mai impun verificările Corpului de Control la Tarom, în condiţiile în care şeful companiei a demisionat, premierul Mihai Tudose a răspuns "Da", dar nu a făcut alte comentarii despre situaţia de la Tarom.

Mihai Tudose a mers, duminică, la Palatul Victoria, pentru a dispune efectuarea controlului începând chiar de luni. Sursele au precizat, pentru News.ro, că premierul i-ar fi cerut ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, să aleagă între propria demisie şi renunţarea la directorul Tarom.

Răzvan Cuc ar fi căutat susţinere la partid, însă în urma discuţiilor de duminică a decis să renunţe la directorul Tarom, care a ales să demisioneze.

Premierul Mihai Tudose i-a reproşat, vineri, la începutul şedinţei Executivului, ministrului Transporturilor, lipsa de perfomanţă a companiei aeriene Tarom, care a încheiat primele şase luni ale acestui an cu pierderi de peste 100 de milioane de lei, şi, de aseamenea, că reprezentanţii ministerului nu merg să monitorizeze şantierele unde sunt în desfăşurare lucrări de infrastructură.

Duminică, directorul general al companiei aeriene de stat Tarom, Eugen Davidoiu, declara, după anunţul privind verificările dispuse de premier, că nu consideră că trebuie să îşi dea demisia, în condiţiile în care, potrivit lui, a fost eficient şi a adus două avioane noi în cadrul flotei companiei. Davidoiu a susţinut și că există servicii de informaţii care ar trebui să ştie ce companii externe doresc ca Tarom să dispară.