Invitatia de participare la licitatia pentru administrarea acestei statii a fost lansata marti. Termenul de depunere a ofertelor este 20 august, iar deschiderea acestora se va face in 26 august, se precizeaza pe pagina de Facebook a Garii de Nord. 

"Speram sa scapam, astfel, de taximetristii pirat si de aglomeratia continua si necivilizata de TAXI-uri din fata intrarii principale a Garii".

Gara de Nord este administrata de Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA, care se ocupa de intreaga infrastructura feroviara a tarii. 

Problema serviciului de taximetrie in zona garilor si a aeroporturilor a revenit in actualitate in vara anului trecut, dupa ce o studenta japoneza venita cu avionul la Bucuresti a fost acostata in Aeroportul "Henri Coanda", urcata intr-un taxi si dusa pana la marginea unei paduri din Corbeanca, unde a fost talharita si ucisa. 

In urma acestei crime, politistii au intensificat controalele autoturismelor din gari si aeroporturi, fiind vizate inclusiv taxiurile si, implicit, fenomenul pirateriei.