De teama ca vor ramane inzapeziti sau pur si simplu pentru ca nu au avut alta cale, mii de oameni au fost nevoiti in aceste zile sa plateasca sume importante pe biletele de avion.

De pilda, cine a avut treaba la Constanta a dat 150 de euro pentru o singura calatorie. ''Nu e nimic care sa pericliteze siguranta zborului. Vantul, in ciuda intensitatii mari, a avut o directie favorabila pentru aviatie, adica a fost pe directia pistei'', explica Alexandru Ciopraga, pilot-comandant.

Pentru ca se grabeau, dar si datorita posibilitatilor, acesti calatori din Iasi au venit in Capitala tot cu o cursa aeriana. "Veneam cu masina noastra, dar sunt drumurile blocate si am venit cu avionul'', spune barbatul.

Reprezentantii companiilor care efectueaza zboruri interne confirma ca au avut incasari bune si ca aeronavele zboara pline ceea ce nu se intimpla mereu. "Sunt in conbtinuare foarte multi pasageri pe listele de asteptare si foarte multi care au urgente mediale'', afirma Paula Calarasu, purtatorul de cuvant al companiei Tarom.

Tot pe aceasta cale au fost rezolvate si urgentele privind transportul de alimente, medicamente dar si alte bunuri catre zonele sinistrate. "A operat un Airbus 318. Au fost inclusiv aproape doua tone la transportul cargo'', sustine si Bogdan Donciu, consilier in Ministerul Transporturilor.

Cursele suplimentare vor ramane in orarul de zbor atat cat va exista cerere.