"O greva care, sa presupunem, ar duce la anularea a 50% dintre zborurile companiei ar costa Air France intre 10 si 15 milioane euro pe zi", a declarat CEO-ul companiei franceze, Frederic Gagey.

Conducerea Air France va afla sambata care va fi amploarea grevei programate sa inceapa luni, intrucat pilotii sunt obligati sa anunte compania cu 48 de ore inainte de declansarea grevei daca participa sau nu.

Cel mai mare sindicat al pilotilor de la Air France au anuntat organizarea unei astfel de actiuni inca din luna august, cu scopul de a protesta impotriva masurilor de reducere a costurilor pe care compania vrea sa le impuna. Air France vizeaza recastigarea segmentul de piata pierdut in favoarea companiilor low cost.

In acest sens, Air France a anuntat ca va transfera o parte dintre zborurile operate in Europa catre unitatea sa low cost Transavia Airlines, ceea ce a starnit ingrijorarea pilotilor privind schimbarea conditiilor de munca.

Air France, care este parte a grupul franco-olandez, Air France-KLM, a reusit sa reduca pierderile din ultima perioada datorita unui plan de restructurare pe trei ani inceput in 2012.

Greva de la Air France se adauga, astfel, seriei de proteste de la competitorul Lufthansa. Pilotii companiei germane au intrerupt lucrul de mai multe ori in ultimele saptamani, pe fondul unor dispute in legatura cu schimbarea conditiilor de pensionare.