Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) revine astfel la Ministerul Transporturilor, unde a functionat pana in ianuarie 2013, cand a fost trecuta in administrarea Departamentului pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine (DPIIS), condus atunci de Dan Sova.

Departamentul va putea infiinta si administra Unitati de Management al Proiectului (UMP) pentru proiecte de investitii, conform ordonantei privind structura noului Guvern.

Programul de sustinere si promovare a exporturilor va fi derulat de o alta structura nou-creata, Institutul Roman de Comert Exterior.

Totodata, Guvernul a decis si infiintarea Institutului Roman de Comert Exterior prin preluarea atributiilor si a personalului din domeniu de la Departamentul de comert exterior si relatii internationale din minister, precum si a activitatilor de promovare a turismului de la Autoritatea Nationala pentru Turism.

Institutul va functiona in subordinea Ministerului Economiei, conform ordonantei privind structura noului Guvern.

Noua structura va derula programul de sustinere si promovare a exporturilor, cu organizarea de targuri si expozitii in tara si in strainatate, dar se va ocupa si de actiunile de promovare turistica.

"Institutul exercita atributii privind Strategia nationala de export si Strategia nationala de dezvoltare turistica, initierea, organizarea si coordonarea expansiunii economice, comerciale si turistice externe pe pietele de interes, organizarea si realizarea activitatii de promovare turistica de catre reprezentantele de promovare turistica", se arata in ordonanta.

Institutul va fi condus de un director general numit de ministrul Economiei si finantat din venituri proprii si, in completare, prin subventii de la bugetul de stat, surse proprii si alte surse.