20 zboara deja, iar restul urmeaza sa fie lansate pana in decembrie. Ca sa atraga pasageri, operatorii au anuntat si preturi low cost: de la 15 - 20 de euro biletul. Evident, doar putini norocosi vor pune mana pe ele, in conditiile in care sunt doar cateva pentru fiecare avion.

Operatorii aerieni si-au lansat cele mai multe dintre cursele noi, majoritatea low cost, de pe aeroportul Henri Coanda din Bucuresti.

Iata harta zborurilor introduse de la inceputul anului. Romanii pot pleca din Bucuresti spre Riga, Belgrad, Londra, Dublin, Bruxelles, Praga, Moscova, Stockholm, Geneva, Koln, Tel Aviv, Malaga. Curse noi au aparut si pe alte aeroporturi din tara. De pilda Craiova, de unde se ajunge la Bologna, Dortmund, Roma si Barcelona.

De altfel, in a doua jumatate a anului, compania nationala urmeaza sa deschida si ea zborul Bucuresti - Beijing, iar operatorii low cost pregatesc alte curse. Din Bucuresti spre Liverpool, Nurenberg sau Basel. De pe aeroportul din Cluj, Sibiu sau Timisoara se va putea ajunge la Dortmund, Koln, Geneva, Bari, Munchen, Torino.

Daca va rezervati cu cel putin doua luni inainte un zbor, gasiti bilete destul de ieftine, de la Craiova la Dortmund cu 15 euro. De la Bucuresti la Liverpool cu 33 de euro. Tot de la Bucuresti gasiti bilete spre Londra, Dublin si Bruxelles de la 29 de euro. Atentie, acestea sunt foarte putine si limitate pe fiecare zbor.

"Avem cateva locuri. Nu sunt pentru tot avionul, de 189 de locuri. Daca veti dori sa cumparati si nu vor mai exista la aceste preturi, inseamna ca au fost rezervate", spune Katarzyna Gaborec, reprezentantul unei companii low cost.

Iar pentru ca vara se zboara cel mai mult, biletele ieftine se vor epuiza si mai repede zilele acestea. De altfel, potrivit autoritatilor, pana la sfarsitul anului va fi doborat un alt record pe aeroportul din Bucuresti: va depasi 8 milioane de pasageri.