Vorbim despre Air Koryo, compania de zbor a Coreei de Nord, singura din lume calificata la o stea de catre compania britanica de consultanta SkyTrax.

De ce a primit insa operatorul fostului dictator Kim Jong-il un punctaj atat de scazut? Putinii pasageri care au calatorit cu Air Koryo au descris experienta zborului ca fiind una extrem de ciudata, noteaza Business Insider. Acestia au mentionat insotitoare de bord distante, publicatii propagandiste si muzica nationala. Cat despre mancarea primita in avion, ea a fost calatogata ca fiind “aproape necomestibila”.

Air Koryo se numara printre putinele companii aeriene care aterizeaza pe aeroportul Coreei de Nord, Pyongyang. Flota sa este alcatuita din avioane rusesti, ce ajung doar in China, Rusia si cateva tari europene, potrivit Centrului Aviatiei.

Daca lucrurile se vor schimba sau nu pentru Air Koryo, acum ca dictatorul Kim Jong-il a murit, ramane insa de vazut.

Sfarsit de epoca la Phenian

Liderul nord-coreean Kim Jong-il, in varsta de 69 de ani, a decedat din cauza unei "mari epuizari mentale si fizice" la 17 decembrie, la ora locala 8.30 (1.30, ora Romaniei), potrivit Agentiei centrale de presa coreeana (KCNA), agentia oficiala nord-coreeana.

Kim, a carui mobilitate era redusa din 2008 cand a suferit un accident cerebral, a decedat din cauza unui "infarct miocardic sever si a unei crize cardiace", in trenul sau, in timpul uneia dintre deplasarile sale traditionale pe teren, potrivit agentiei oficiale nord-coreene, care a adaugat ca o autopsie a fost realizata duminica.

Fiul sau Kim Jong-un, nascut in 1983 sau 1984, a fost desemnat pentru a-i succede la conducerea singurei dinastii comuniste din istorie, potrivit agentiei oficiale, care le cere nord-coreenilor sa-l recunoasca de acum ca lider al lor.

Citeste si:

Noul sediu Facebook, investitie de 250 milioane de dolari GALERIE FOTO

Radiografia unei economii ingropate de dictatura. Ce urmeaza pentru nord-coreenii infometati, dupa moartea lui Kim Jong-il