"S-a dus in instanta a gasit un judecator care a spus ‘Da Gigele, tu esti castigatorul!’ si Bruxelles-ul a spus ‘Nu! Spalati-va pe cap cu castigatori stabiliti in felul acesta.’ Noi nu va mai finantam proiectele in care justitia a stabilit cine este castigatorul", le-a spus presedintele judecatorilor.

Asa a rezumat presedintele scrisoarea pe care Comisia Europeana a trimis-o Ministerului Transporturilor. 

Cat despre constructorul numit plastic "Gigel" este de fapt un consortiu condus de firma Tehnologica radion. In primavara, cateva firme italiene au castigat licitatia pentru construirea unui sector al autostrazii Timisoara - Lugoj. Valoarea acestuia, putin peste 100 de milioane de euro.

Romanii care au pierdut licitatia au contestat insa procedura iar acum o luna, Curtea de Apel Bucuresti a obligat Compania de Autostrazi sa reevalueze oferta celor de la Tehnologica Radion.

Nemultumiti ca Ministerul Transporturilor a desemnat un castigator, iar instanta un altul, oficialii de la Bruxelles au amenintat ca nu ne vor mai da bani. Pentru proiectele viitoare, precizeaza oficiali ai Ministerului Transporturilor. In ceea ce priveste tronsonul in discutie, Uniunea Europeana asteapta decizia instantei si apoi va asigura 85% din valoarea totala.

Nici cei din Compania de Autostrazi, dar nici reprezentantii firmei Tehnologica Radion nu au dorit sa comenteze afirmatiile presedintelui.