Solicitat sa comenteze faptul ca ANI a facut recurs in procesul pe care l-a deschis impotriva lui Silaghi, termenul fiind fixat pentru aprilie 2014, si intrebat daca acest fapt poate constitui un impediment pentru numirea sa la Ministerul Transporturilor, in cazul in care PNL il va propune, Ponta a raspuns: "Nu stiu, o sa discutam. Eu stiu ca a fost achitat in prima instanta", scrie Mediafax.

Intrebat daca ar mai accepta in Cabinet un ministru care are probleme in justitie sau care are un dosar, Ponta a replicat: "Daca dumneavoastra considerati ca achitarea e o problema... Eu ziceam ca nu are o problema daca te-a achitat, nu? Dimpotriva, are o problema cine te-a acuzat din moment ce ai fost achitat de judecatori".

"Ma intrebati in general, nu vreau sa vorbesc in particular, dar mi se pare foarte interesant cum si achitarea ajunge o problema", a adaugat Ponta.

Agentia Nationala de Integritate anunta, pe 9 noiembrie 2012, ca Ovidiu Silaghi, ministru al Transporturilor si Infrastructurii in acea perioada, nu poate justifica 206.798 de lei (aproximativ 45.955 de euro), reprezentand diferenta intre cheltuielile efectuate si veniturile realizate in perioada 7 mai 2012-15 octombrie 2012.

In aceasta perioada, Ovidiu Silaghi a realizat, impreuna cu sotia sa, Ariana, venituri salariale in cuantum de 24.872 de lei, iar modificarile patrimoniale intervenite in aceeasi perioada au fost in cuantum de 231.670 de lei, rezultand o diferenta nejustificata de 206.798 lei (aproximativ 45.955 de euro), potrivit ANI.

Agentia Nationala de Integritate a sesizat atunci Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Oradea, in vederea inceperii actiunii de control cu privire la modificarile patrimoniale intervenite si veniturile realizate de catre Silaghi in perioada exercitarii functiei de ministru al Transporturilor.

De asemenea, ANI a sesizat Oficiul National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, cerand sa faca cercetari cu privire la tranzactii financiare suspecte efectuate de Ovidiu Silaghi, impreuna cu Ariana Silaghi.

Dosarul privind averea lui Ovidiu Silaghi a fost clasat in luna aprilie de Comisia de cercetare a averilor de pe langa Curtea de Apel Oradea, care a constatat ca provenienta bunurilor este justificata.