Cel mai recent episod a implicat un avion operat de All Nippon Airways (ANA) care zbura catre Tokyo si care a aterizat de urgenta in vestul Japoniei dupa aprinderea unei lumini de avertizare, in timp ce echipajul a simtit miros de fum.

Saptamana trecuta, un echipament electric auxiliar a luat foc la un avion 787 al companiei Japan Airlines (JAL), in timp ce se afla pe aeroportul Logan din Boston.

Numarul total al avioanelor 787 mentinute la sol este de 24, dintre care 17 operate de ANA si sapte de JAL, respectiv aproape jumatate din cele 49 livrate de Boeing in intreaga lume. In prezent, exista comenzi pentru alte 848 de avioane 787 Dreamliner la nivel global.

Informatiile au dus la scaderea actiunilor Boeing cu 3,42%, iar analistii Goldman Sachs au redus pretul tinta al titlurilor companiei de la 98 de dolari la 90 de dolari pe unitate.

Air India si United Airlines nu intentioneaza deocamdata sa retina la sol avioanele 787, iar compania poloneza LOT urmeaza sa inaugureze miercuri o cursa 787 intre Chicago si Varsovia.