Potrivit unui comunicat de presa transmis duminica, directorul CNADNR, Narcis Neaga, a dispus inceperea cercetarii disciplinare "a factorilor responsabili de producerea evenimentului, precum si aplicarea sanctiunilor corespunzatoare dupa finalizarea cercetarii disciplinare", in urma tamponarilor care au avut loc in cursul diminetii pe sectorul de autostrada Sebes-Cunta, pe raza administrativa a Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisora, Sectia de Drumuri Nationale Deva.

De asemenea, conducerea CNADNR precizeaza ca seful Centrului Centrului de Intretinere si Coordonare Pianu (judetul Alba), Robert Mallasz, a fost suspendat din functie pe perioada cercetarilor.

Conform sursei citate, "actiunile de combatere a producerii poleiului" au inceput in cursul noptii de sambata spre duminica, la ora 03.00.

"Actiunea de combatere a producerii poleiului a inceput la ora 3.00 prin actionarea cu trei utilaje care au raspandit o cantitate de 16 tone de material antiderapant. La ora 6.00, pe sectorul de autostrada Sebes-Turda s-a efectuat o revizie pentru stabilirea masurilor de actionare. La ora 8.40 pe sectorul de autostrada cuprins intre km 293 - km 316, s-a actionat prin raspandirea a 32 tone de sare cu doua autobasculante cu lama si raspanditor pe sensul Pianu-Cunta si cu doua Unimog-uri pe sensul Cunta-Pianu", se mai mentioneaza in documentul citat.

Potrivit CNADNR, in urma tamponarilor circulatia rutiera se desfasoara normal pe sensul de mers Cunta-Sebes, fiind inchisa pe sensul de mers Sebes-Cunta pana la finalizarea cercetarilor Politiei.

Un numar de 31 de autovehicule au fost avariate in tamponarilor care au avut loc duminica dimineta pe sensul Sebes - Cunta al autostrazii Sibiu-Orastie, pe un tronson inaugurat joi.

In urma accidentului au fost ranite patru persoane. Una dintre victime - o femeie - a fost ranita grav, pentru scoaterea acesteia din masina intervenind echipaje de descarcerare. Femeia a fost transportata la Spitalul Judetean din Alba Iulia, iar ceilalti trei raniti, care au suferit fracturi, au fost dusi la spitalul din Sebes.

Printre autovehiculele aflate in coloana implicata in accidentul in lant s-a numarat si cel in care se afla cantareata Paula Seling impreuna cu sotul ei, artista declarand ca masina lor nu a fost afectata si ca au scapat "ca prin urechile acului". Ea a spus ca vizibilitatea era redusa din cauza cetii, iar carosabilul era extrem de alunecos, autoturismele derapand.

Potrivit Centrului Infotrafic al Politiei Romane, cauzele accidentelor au fost neadaptarea vitezei in conditii de carosabil alunecos si nepastrarea unei distante corespunzatoare in mers, intre autovehicule.

In urma tamponarilor, administratorul drumului, Sectia Drumuri Nationale Deva a CNADNR, a fost sanctionata cu 100 de puncte-amenda (8000 de lei) pentru interventia tardiva cu utilaje de imprastiere a materialului antiderapant.