"Lucrand cu noul Guvern, mai ales cu vicepremierul Borc, dar si cu prim-ministrul, am explorat modalitati pentru a vedea cum actualele prioritati ale Guvernului pot fi utilizate pentru a imbunatati climatul investitional din Romania. Un obstacol pentru investitii mai mari ale americanilor (...) in Romania este lipsa unei infrastructuri moderne - sosele, cai ferate, dar si in sectorul energetic. Este o prioritate a premierului Ciolos si una care cred ca este foarte potrivita, de a adanci integrarea Romaniei in Uniunea Europeana, sa utilizeze mai bine resursele pe care le are la dispozitie de la UE - fonduri de coeziune, fonduri structurale", a afirmat Klemm.

El a explicat ca fabricile au nevoie de infrastructura rutiera pentru a transporta materiile prime si apoi produsele finite.

Ambasadorul a spus ca, in cadrul unei vizite pe care a facut-o la Iasi, oamenii de afaceri de acolo, atat americani, cat si romani, au subliniat nevoia unei autostrazi care sa lege mai eficient acest oras de reteaua de sosele din Romania, dar si din Europa.  

"As vrea sa incurajez companiile romanesti sa ia in considerare Statele Unite ca o destinatie pentru investitiile lor. Presedintele si premierul dumneavoastra m-au rugat sa ma concentrez pe dimensiunea parteneriatului strategic. Ar dori sa vada mai multe investitii americane in Romania. Acest lucru nu este ceva pe care ambasadorul SUA il poate realiza de unul singur, este nevoie ca mediul de afaceri de aici sa fie favorabil pentru investitii, atat pentru investitorii americani, cat si pentru cei din alte state", a adaugat Hans Klemm, potrivit Agerpres.