Sibiu - Pitesti, un tronson care ramane deocamdata un vis. Pentru a construi aceasta autostrada ar fi nevoie de 3,3 miliarde de euro. Deocamdata, drumul e facut praf.

Specialistii in drumuri spun ca ar trebui sa renuntam la ideea de construi autostrada pe aici. "Zona aceasta este o zona extraordinar de complexa cu alunecari de teren", spune Michael Stanciu, presedinte companie consultanta

Solutia ar fi tronsonul Comarnic - Brasov. Dar si aici deocamdata, doar se viseaza la autostrada. In plus, in fiecare an pierdem 150 de milioane de euro, in benzina si timp, pentru ca nu avem autostrada intre Brasov si Bucuresti.

Acum doi ani s-a semnat un contract cu doua firme pentru a construi acest tronson. La cateva zile acordul a fost rupt. Alin Goga, fost director in departamentul juridic din compania de autostrazi, spune, insa, ca rezilierea s-a facut pentru ca s-a cerut o spaga prea mare.

"Gura lumii, eu spun, e o prostie, sa ma ierte, dar eu spun doar legendele urbane ca e vorba de 40 de milioane si 400 de milioane in lucrari, pe 30 de ani. Bani cash,in punga primiti de niste oameni, ori in punga, ori in banca", explica el.

Duminica, la Romania te iubesc aflati mai multe despre acest subiect dar vedeti si cum au construit altii, in alte tari.