Soseaua de coasta va incepe din zona comandamentului flotei, va continua prin portul Tomis si se va opri la intrarea in statiunea Mamaia. Va avea doua benzi si va urmari linia marii.

Totodata, avem banii doar pentru primul tronson de 2,6 kilometri de sosea, din totalul de 8. Acesta este poate si cel mai important, pentru ca ocoleste zona cea mai aglomerata din oras. 10 milioane de euro este suma alocata pentru acest tronson. Contributia Primariei Constantei este de doar 2%, restul provenind de la Uniune Europeana.

De asemenea, proiectul prevede si amenajarea unei zone de promenade, unui funicular si a trei parcari cu peste 300 de locuri.   

In primavara, va fi demarata procedura de licitatie pentru firma care va incepe lucrarile.

"Dupa estimarile noastre, lucrarile vor incepe in septembrie", spune Ani Merla, director Primaria Constanta.

Exista o veste buna si pentru biciclisti care vor avea propria banda pe noua sosea de coasta. "In multe tari din Europa, unde exista statiuni litorale, exista aceasta sosea costiera. S-ar putea admira peisajul nostru frumos, ar crea importanta turistica Mamaii si mai mare, se leaga portul turistic Tomis de Mamaia, se degreveaza circulatia", sustine si Silvia Croitoriu, operator de turism.

Lucrarile cele mai dificile vor fi insa la ultimul tronson, acolo unde faleza este prabusita si va trebui construit un pod.