Compania germana a precizat, joi, ca aceasta comanda include 34 de avioane Boeing 777-9X si 25 de aparate Airbus A350-900, precum si optiuni de achizitie a inca 30 de aeronave din fiecare tip. Livrarile de avioane A350 vor incepe in 2016, iar cele de aparate Boeing in 2020.

Achizitiile fac parte din campania de modernizare initiata sub conducerea directorului general Christoph Franz, care a surprins in aceasta saptamana pietele anuntand ca va pleca anul viitor din companie pentru a conduce grupul farmaceutiv elvetian Roche Holding.

Lufthansa a comandat in total, in acest an, avioane in valoare de 31 de miliarde de dolari, iar achizitiile de aeronave destinate curselor pe distante lungi vor contribui la inlocuirea unor aparate mai vechi Boeing 747-400 si Airbus A340-300.

"Mai putin consum de carburant, emisii de dioxid de carbon mai mici si mai putin zgomot. Avioanele din comanda ne vor permite sa facem un salt de eficienta. Niciodata in istoria Lufthansa nu am avut o investitie mai mare", a spus Franz.

Decizia de a cumpara si avioane Airbus, dupa ce initial optase pentru un singur furnizor de aeronave pentru distante lungi, mentine Lufthansa pe pozitia de cel mai mare client al companiei din Toulouse.

Lufthansa este si cel mai mare cumparator european de avioane A380, intentionand sa ajunga la o flota de 19 astfel de aparate.