"Voi vota pentru propunere", a declarat miliardarul Heinz Hermann Thiele, după ce săptămâna trecută criticase acordul de susţinere, în special implicarea Guvernului german în operaţiunile companiei, scrie Agerpres.

Thiele deţine 15,5% din acţiunile Lufthansa, companie care a fost puternic afectată de măsurile de izolare introduse pentru a stopa răspândirea pandemiei de coronavirus (COVID-19).

În cursul zilei de joi, Adunarea Generală extraordinară urmează să voteze pachetul de susţinere convenit cu Guvernul german.

Sprijinul lui Thiele reprezintă o uşurare pentru Guvernul cancelarului Angela Merkel, care vrea să evite un alt faliment de top, după cel al firmei de plăţi Wirecard.

Tot joi, Comisia Europeană a aprobat recapitalizarea Lufthansa cu şase miliarde de euro, parte a acordului de salvare, în schimbul renunţării la dividende, la răscumpărările de acţiuni şi la unele achiziţii, până când va fi achitat sprijinul de stat.

Grupul Lufthansa, care include şi companiile Swiss International Air Lines, Brussels Airlines, Austrian Airlines, Eurowings şi Lufthansa Cargo, are aproximativ 138.000 de angajaţi.

Cea mai mare operaţiune de salvare a unei companii demarată de Guvernul german de la debutul crizei coronavirusului prevede că Executivul de la Berlin va prelua o participaţie de 20% în Lufthansa, în schimbul sumei de 300 milioane de euro.

De asemenea, Guvernul german va injecta în companie 5,7 miliarde de euro, iar Banca de dezvoltare KfW şi alte bănci vor acorda companiei un împrumut de trei miliarde de euro, pe trei ani. Va fi pentru prima dată de la privatizarea completă a Lufthansa, în 1997, când statul german va redeveni acţionar la compania aeriană.