Lufthansa a cumparat 45% din actiunile Brussels Airlines pentru 65 de milioane de euro si are optiunea de a prelua si restul actiunilor pana in 2018, pretul total platit pentru preluarea companiei belgiene putand sa urce pana la 250 milioane de euro in functie de performantele transportorului aerian, scrie Agerpres.

Brussels Airlines este o tinta atractiva de preluare pentru Lufthansa avand in vedere traficul de business care trece prin hub-ul sau din capitala Belgiei, unde au sediul multe institutii ale Uniunii Europene.

Cu toate acestea, atentatele teroriste de luna trecuta au dus la inchiderea aeroportului din Bruxelles, ceea ce a provocat companiei Brussels Airlines pierderi de aproximativ cinci milioane de euro pe zi. Aeroportul international din Bruxelles a fost redeschis partial in data de 3 aprilie.

Lufthansa, care urmeaza sa organizeze Adunarea Generala anuala in data de 28 aprilie, nu a dorit sa comenteze informatiile publicate de Sueddeutsche Zeitung. Luna trecuta, insa, directorul financiar de la Lufthansa, Simone Menne, declara ca transportatorul aerian german ar dori sa ajunga la o concluzie in dosarul Brussels Airlines in cursul acestui an. "Ne asteptam la un pas important in al doilea trimestru", a declarat atunci Simone Menne, adaugand ca Lufthansa poarta discutii cu colegii de la Brussels Airlines.

In 2015, profitul Lufthansa a inregistrat o crestere spectaculoasa, de la 55 milioane de euro in 2014 pana la 1,7 miliarde euro, in pofida grevelor si a prabusirii Germanwings. Grupul Lufthansa, cel mai mare transportator aerian european, regrupeaza companiile Eurowings, Lufthansa, Swiss, Austrian Airlines si compania de transport aerian de marfa Lufthansa Cargo.