Reprezentantii companiei spun ca astfel costul biletelor va fi redus cu aproximativ 5 procente. Michael O’Leary, controversatul director executiv al companiei, spune ca oricum niciodata nu erau folosite toate cele trei toalete simultan.

Si totusi asta inseamna ca aproape 200 de pasageri si 6 membri ai echipajului vor fi nevoiti sa imparta un singur grup sanitar. S-ar putea forma cozi, ba mai mult, accidente minore.

Boeing, firma care produce avioanele Ryaniar, este cea care va aproba sau nu aceasta masura. In cazul unui raspuns afirmativ,  se cva renunta la toalete. Nu exista o lege care sa precizeze obligativitatea existentei grupurilor sanitare in aeronave.

Aceasta nu este singura decizie controversata a celor de la Ryaniar. In luna iunie, compania a intentionat sa taxeze pasagerii suplimentar pentru printarea biletelor de avion. Apoi au vrut sa stabileasca o taxa pentru folosirea toaletelor din avion.

75 de milioane de oameni calatoresc in fiecare an cu cei de la Ryanair. Avioanele folosite de acestia sunt Boeing-urile 737-800. Ryanair a instalat 189 de locuri in fiecare aeronava, maximul persmis de legislatia in vigoare.