Astfel, calatoria simpla prin utilizarea cartelei de 10 calatorii se va scumpi de la 1 leu/ calatorie la 1,5 lei/ calatorie, calatoria simpla prin utilizarea abonamentului saptamanal cu numar nelimitat de calatorii va costa 1,43 lei, fata de 1,07 lei in prezent, iar in cazul abonamentului lunar cu numar nelimitat de calatorii o calatorie va costa 0,92 lei, fata de 0,77 lei in prezent.

Pentru calatoria simpla prin utilizarea abonamentului lunar cu 62 calatorii tariful se majoreaza de la 0,56 lei la 0,80 lei / calatorie, potrivit unui comunicat al Metrorex, citat de Mediafax.

Raman neschimbate tarifele la cartela cu 2 calatorii si la abonamentul de o zi.

Astfel, tarifele care se vor aplica incepand cu data de 4 august pentru achizitionarea titlurilor de transport de la metrou sunt de 4 lei pentru cartela cu 2 calatorii, de 15 lei pentru cartela de 10 calatorii, abonamentul saptamanal cu numar nelimitat de calatorii va ajunge la 20 lei, iar cel lunar cu numar nelimitat de calatorii la 60 lei. Pentru abonamentul lunar cu 62 calatorii tariful creste la 50 lei, iar abonamentul de o zi va costa in continuare 6 lei.

Cartelele de calatorie cu metroul achizitionate pana vineri inclusiv pot fi utilizate pana la terminarea numarului de calatorii sau expirarea duratei de valabilitate inscrisa pe cartela la data achizitiei.

Metrorex mentineaza ca ajustarea tarifelor a stat la baza constructiei echilibrate a bugetului de venituri si cheltuieli al companiei pe anul 2012, in contextul masurilor si tintelor stabilite in relatia cu Fondul Monetar International, Banca Mondiala si Comisia Europeana.