Calatoria cu metroul putea fi platita, din aprilie 2013, si prin transmiterea unui SMS la numarul 1700, din retelele Orange si Vodafone, putand fi achitate astfel una, doua sau zece calatorii la pretul de 0,50 de euro, 0,90 de euro si, respectiv, 3,25 euro.

In 2 iulie, Metrorex a sistat plata biletelor prin SMS, dar a anuntat, sambata, ca persoanele care au achizitionat SMS-uri pentru accesul in metrou pot sa le foloseasca pana la jumatatea lunii august.

Astfel, serviciile de validare, care dupa sistarea acestui mod de plata au fost oprite, pot fi din nou folosite, de sambata, in toate statiile de metrou.

Metrorex a anuntat ca deocamdata nu mai pot fi achizitionate noi cartele prin sistemul SMS.

"Metrorex si Telcor au avut o conventie de colaborare privind un experiment tehnic pentru accesul in metrou, utilizand tehnologia data over voice. Aceasta conventie a expirat la 30 iunie 2014, lucru care era cunoscut si de catre firma Telcor", a precizat compania, intr-un comunicat de presa.

Prin acest serviciu, accesul in statie se face prin apelarea gratuita a numarului 1700 si apropierea receptorului telefonului de validatoarele special instalate in statiile de metrou, in zona de acces peron. Telefonul emite un semnal sonor care este interpretat de validator, stabilind in timp real daca in contul clientului exista calatorii valide si permitand accesul catre peron.

Serviciul de achizitionare a titlurilor de calatorie folosind telefonul mobil se bazeaza pe tehnologia Data-Over-Voice. Utilizand canalul de voce al telefonului mobil al clientului, Data-Over-Voice asigura transferul mesajelor de tranzactie online, wireless, intre punctul de vanzare Terminal 2pay si Centrul de Procesare 2pay pentru aprobari de plata sau alte tranzactii, arata Metrorex, la lansarea serviciului.