Zeci de kilometri de drum arata ca acum un secol. Sub noroaie, abia zaresti urmele de asfalt turnate de muncitori. Iar lucrarile abia s-au terminat de doi ani. Atat de rezistente au fost. Stratul de uzura turnat de constructor aici masoara 3-4 centimetri, in masura in care specialistii spun ca ar fi fost nevoie de 12 centimetri pentru ca drumul sa reziste traficului.

De exemplu, primaria din judetul Iasi, Popricani, a primit nici mai mult nici mai putin de un milion de euro ca sa asfalteze 11 kilometri. Autoritatile au incheiat un contract cu o firma care si-a batut joc de bani. Acum statul vrea peste 2 milioane, cu tot cu penalitati.

In comuna Vladeni, aceeasi situatie: fasia de 2 centimetri de asfalt a disparut. Actualul primarul - Catalin Branzaru - este stupefiat. Nu are drum, insa are datorii de 1,2 milioane de euro si da vina pe inaintasul sau, care intre timp a si murit.

Consiliile locale au facut plingere la DNA impotriva celor care s-au ocupat cu proiectarea si realizarea drumurilor insa procurorii nu au gasit deocamdata niciun vinovat.