Purtatorul de cuvant al Aeroportul International "Henri Coanda" Bucuresti, Valentin Iordache, a declarat pentru Mediafax  luni sunt anulate toate cursele companiei Lufthansa, respectiv noua aterizari si tot atatea decolari. 

Pasagerii care aveau bilete pentru aceste curse au fost contactati zilele trecute de reprezentantii companiei Lufthansa pentru a fi reprogramati in alte zile sau rerutati.

Ministerul Afacerilor Externe a anuntat ca 1.650 de zboruri pe distante scurte ale companiei Lufthansa sunt anulate luni, ca urmare a grevei de avertisment organizate de Sindicatul Verdi.

Zborurile Germanwings - o companie aeriana low-cost care face parte din compania Luftansa - nu sunt afectate. 

Sindicatul Verdi a indemnat personalul companiei aeriene germane Lufthansa sa faca greva luni, din cauza esecului unor negocieri salariale pentru un total de 33.000 de angajati la sol si la bordul avioanelor, potrivit AFP.  Greva cuprinde aeroporturile din Frankfurt (vest), primul din Germania si al treilea din Europa, Hamburg (nord), Munchen (sud) si Dusseldorf (vest).

Totodata, Ministerul Afacerilor Externe a atentionat cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Israel ca, incepand din 21 aprilie, toate zborurile interne si internationale ale companiilor El Al, Arkia si Israir sunt anulate pe termen nelimitat, inclusiv cursele pe ruta Tel Aviv - Bucuresti - Tel Aviv. Zborurile au fost anulate din cauza grevei generale din sectorul aviatiei civile organizate de sindicatele din cadrul companiilor aeriene israeliene El Al, Arkia si Israir.