Ministrul Finanţelor a menţionat că singurele măsuri din planul de relansare economică prezentat recent de Guvern, care se vor derula pe perioade de între 5 şi 10 ani, vizează investiţiile în infrastructura mare.

"Suntem într-o perioadă de criză economică globală. Încercăm să susţinem toată economia cu aceste măsuri (din planul de relansare economică, n.r.). Acestea nu sunt măsuri care sunt permanente, care vor rămâne acolo în bugetele anilor viitori, sunt doar măsuri care susţin economia pe termen scurt. Toate aceste măsuri, şi şomajul tehnic, şi acea măsură cu 41,5% (subvenţionarea salariilor angajaţilor care revin la muncă după şomajul tehnic, n.r.). Toate măsurile sunt pentru anul acesta. Singurele măsuri care se transferă în bugetele anilor viitori sunt cele legate de investiţii - infrastructura mare. Acest program garantează că vom trece Carpaţii cu autostrada. Acest Guvern PNL va trece Carpaţii cu autostrada, veţi vedea, vă garantez că vom trece Carpaţii cu autostrada în guvernarea PNL", a afirmat Florin Cîţu, la Digi 24, potrivit Agerpres.

Ministrul Finanţelor a apreciat că autostrada Piteşti-Sibiu va fi finalizată în timpul guvernării PNL chiar şi dacă el va fi schimbat din funcţie.

"Sunt acte normative pe care le-am aprobat acum care se întind pe următorii ani. Acel plan de relansare economică este pe 5 ani şi sunt măsuri care merg chiar şi pe 10 ani, noi rămânând la guvernare şi în perioada următoare, altfel nu făceam acest program pe 5-10 ani. Bineînţeles că aceste decizii (schimbarea ministrului Finanţelor, n.r.) sunt politice, pentru tot portofoliul, nu doar pentru ministrul Finanţelor Publice. Nu există acest risc pentru că de aceea avem aprobat acest program de relansare economică. Este un program de relansare care reprezintă un ghid, noi, PNL, l-am aprobat şi mergem cu el în continuare. Aşezăm toate actele normative, punem finanţarea şi nu cred că va veni un ministru care să spună că nu vrea să facă autostrada Sibiu-Piteşti. Nu cred că există aşa ceva astăzi în România", a adăugat Florin Cîţu.