Prezent în judeţul Arad pentru a vizita diferite şantiere, ministrul Răzvan Cuc a fost întrebat de jurnalişti despre un nou dosar penal în care ar fi vizat de Parchetul General, în legătură cu schimbarea conducerii Tarom.

"Înseamnă că încep să deranjez foarte multe persoane pentru că îmi fac treaba, deblochez proiecte, deblochez legislaţie. Asta este viaţa, eu merg mai departe cu proiectele şi cu proiectele pentru infrastructură, proiectele de modificare a legislaţiei. Vreau să vă spun un lucru: eu nu o să las pe nimeni în ţara asta să confişte un brand naţional cum a fost Tarom. Au vrut să ne ia Tarom, nu i-am lăsat, am schimbat conducerea, dacă ăsta e preţul pe care trebuie să-l plătesc, nu e nicio problemă, pentru Tarom plătim orice", a declarat ministrul Transporturilor, potrivit Agerpres.

Întrebat pe cine ar fi deranjat, el a răspuns: "Pe cei care nu şi-au făcut agenda proprie la Tarom".

Potrivit unor surse citate de News.ro, ancheta, în care ministrul Transporturilor nu a fost audiat până în prezent, ar viza angajarea unei persoane pe o funcţie de conducere în compania Tarom.

Luna trecută, Consiliul de Administraţie al Tarom l-a numit pe Florin Susanu în funcţia de director general provizoriu şi accountable manager al companiei. Susanu l-a înlocuit pe Werner Wolff, care şi-a încheiat mandatul de director general al companiei Tarom după un an şi patru luni, perioadă în care a reuşit să inverseze trendul descendent pe care se afla operatorul aerian în 2017.

"Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale Tarom a numit, în şedinţa de astăzi, 21 martie a.c., un nou director general provizoriu şi accountable manager în persoana comandantului instructor de zbor Florin Susanu. În prezent, Florin Susanu este director al Direcţiei Zbor din cadrul companiei naţionale", se menţionează în comunicat.

Anterior, ministrul Transporturilor declarase că noul director general al Tarom va fi un om din domeniu, un om de meserie, care va ţine cu compania aeriană.

"Noul director general de la Tarom va fi mâine...(...) va fi un om care va ţine cu Tarom-ul, este din domeniu. (...) O să vedeţi că este un om de meserie. Eu vă spun atât: ce a fost până acum, a fost la Tarom epoca lui Tudose", a mai spus el.

Florin Susanu a mai ocupat funcţia de director general provizoriu al companiei Tarom, cu un mandat iniţial de o lună, el fiind numit în această poziţie pe data de 21 august 2017, după demisia lui Eugen Davidoiu.