Ministerul Transporturilor beneficiaza in perioada 2007-2013 de fonduri europene nerambursabile de 5,7 miliarde euro, prin Programul Operational Sectorial Transport, din care 1,1 miliarde euro reprezinta contributia de la bugetul de stat.

De la lansarea programului, in 2007, pana la finele anului trecut au fost depuse la Comisia Europeana 115 cereri de finantare, din care 62 au fost aprobate si 35 erau in curs de evaluare. Din cele 62 de cereri de finantare au fost semnate 54 de contracte de finantare.

Rambursari de 330 milioane euro

"Tinta pe anul acesta este sa avem rambursari de la Comisia Europeana de peste un miliard de euro. Asta presupune ca dumneavoastra lucrati, facturile sunt certificate la timp de consultanti, iar noi la randul nostru avem ce transmite la Comisia Europeana astfel incat banii sa se intoarca in bugetul de stat", a declarat Nazare la o intalnire cu firmele de constructii care au contracte incheiate cu Ministerul Transporturilor.

El a spus ca intentioneaza sa intalneasca reprezentantii fiecarei firme pentru a discuta problemele specifice.

La intalnire au participat si reprezentanti diplomatici ai Austriei, Belgiei, Cehiei, Danemarcei, Frantei, Germaniei, Greciei, Israelului, Italiei, Japoniei, Marii Britanii, Olandei, Portugaliei, Statelor Unite ale Americii, Spaniei si Ungariei.