Călătorii sunt nevoiţi de multe ori să stea în picioare, în vagoane fără aer condiţionat şi să folosească toalete murdare. Duminică seara, sute de oameni au ajuns din Braşov în Bucureşti, înghesuiţi în doar două vagoane, în condiţii de speriat.

“Am atins capacitatea maximă de transport”, a fost răspunsul oferit cu nonşalanţă, de reprezentanţii CFR.

Trenul a ajuns în Capitală după ora 22, iar oamenii au povestit supăraţi că s-au simţit ca într-o cutie încinsă în care nu au putut să respire. Unora li s-a făcut rău.

Femeie: ”Foarte aglomerat, foarte cald în tren, aerul condiţionat nu face faţă pentru că este foarte aglomerat.”
Călătorii susţin că ruta este extrem de aglomerată mai ales duminică seara. Cu toate acestea trenul este format doar din 2 vagoane.

Tânăr: “Groaznic, am stat ca sardinele în conservă.”

Tânăr: “2 vagoane şi am stat 4 ore. A fost groaznic. Erau persoane care stăteau pe jos în tren ca să nu stea în picioare.”

Şi cursa Galaţi - Bucureşti a fost una cu probleme. Locomotiva s-a stricat la Brăila, aşa că trenul a întârziat foarte mult.

Tânăr: “Este teroare. Suntem morţi de oboseală. Îngrozitor, nici aerul condiţionat nu a făcut faţă”

Potrivit avocaţilor pasagerii care au avut de suferit, fie din cauza întârzierilor fie din cauza condiţiilor de călătorie, ar trebui să se adreseze Protecţiei Consumatorului. În cazul în care nu li se face dreptate, pot face plângere în instanţă.

Daniela Victoria Zurini, avocat: ”Spune că în funcţie de ce li s-a întâmplat, cât de rău s-au simţit, ar putea să ceară despăgubiri în instanţă.”

În acest moment, cei de la CFR nu sunt obligaţi să plătească despăgubiri la cerere. Recunosc însă că în cazul supraaglomerării sistemul de aer condiţionat nu reuşeşte să răcorească vagoanele.

Anunţă totuşi că aseară au suplimentat cu peste 300 de locuri capacitatea a trei trenuri între Brasov-Bucuresti, deşi capacitatea maximă de transport a fost demult atinsă.

”Instalația de climatizare în condiții de surpaaglomerare are un randament scăzut. A fost suplimentată cu 323 de locuri capacitatea a trei trenuri. CFR Călători are în circulație capacitatea maximă”.

De ce nu pune mai multe vagoane în componenţa trenurilor? Pentru că nu are. Ultimele vagoane noi au fost cumpărate în 2011.

În prezent, CFR Călători are aproape 800 de vagoane şi 500 de locomotive sau automotoare. Ca să ofere condiţii civilizate de călătorie, ar trebui să-şi dubleze flota. Din păcate, s-a împotmolit în licitaţii.