Ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare, a inspectat, sambata, santierul Autostrazii Timisoara-Lugoj, declarand ca lucrarile la primul tronson pot fi finalizate inainte de termen, insa le-a cerut constructorilor sa nu faca rabat de la calitate, informeaza Mediafax.

"Din ce am observat pe aceasta sectiune, exista toate datele ca aceasta lucrare sa fie terminata inainte de termen. Ma bucur ca la toate podurile s-a lucrat, exista o mobilizare deosebita. La cum stau lucrurile, cred ca in doua-trei saptamani se poate turna asfaltul si sper sa mentineti ritmul acesta, pentru ca, daca il mentineti, puteti termina inainte de termen. Va rog doar sa nu faceti rabat de la calitate, acesta este un lucru care caracterizeaza societatea noastra. Pentru Timisoara este o lucrare importanta, chiar daca discutam de doar 9,5 kilometri. Acesti 9,5 kilometri faciliteaza foarte mult iesirea traficului din Timisoara. Haideti sa ne uitam la ritm, sa mentinem ritmul si cred ca e gata la vara", a declarat Alexandru Nazare.

Intrebat despre cel de-al doilea lot al Autostrazii Timisoara - Lugoj, ministrul Transporturilor a declarat ca acesta nu si-a pierdut finantarea.

"Despre al doilea tronson trebuie sa stiti ca nu se pierde finantarea europeana. Am vazut speculatii pe aceasta tema, proiectul nu se pierde, este la Bruxelles. In acelasi timp, el va fi relicitat, iar Compania de drum il va scoate in scurt timp la licitatie, tocmai ca sa avem si pe acel tronson un constructor care sa isi faca treaba. Este foarte important sa mentinem aceasta legatura de la Nadlac pana la Sibiu. Trebuie sa inceapa anul acesta tronsonul al doilea", a spus ministrul Transporturilor.

Potrivit constructorilor, primul lot al Autostrazii Timisoara-Lugoj este finalizat in proportie de peste 50 la suta, lucrarile care au inceput in Luna octombrie 2011 urmand sa fie finalizate in acest an. Termenul prevazut in contract pentru finalizarea lucrarilor este aprilie 2013.