La termenul de vineri al procesului, apararea lui Iordache a aratat ca in opinia sa acesta este nevinovat si ca daca ar fi lasat in libertate nu ar mai putea derula operatiuni comerciale, intrucat firma sa, Romstrade, se afla in procedura de insolventa.

In acest context, procurorul anticoruptie al sedintei le-a spus judecatorilor Curtii ca omul de afaceri prezinta un grad ridicat de pericol, anuntand ca el este cercetat penal in alte trei dosare de catre Directia Nationala Anticoruptie (DNA). 

Potrivit magistratului anticoruptie, Nelu Iordache ar fi cercetat intr-un dosar in care omul de afaceri a luat bani pentru lucrarile privind drumul Alexandria - Craiova, iar intr-un altul pentru lucrarile de pe centura Bistritei.  Procurorul anticoruptie a aratat ca in al treilea dosar, in care este cercetat, omul de afaceri este chiar denuntatorul.

Tribunalul Bucuresti a decis, in 2 decembrie, arestarea preventiva pentru 29 de zile a omului de afaceri Nelu Iordache, la propunerea procurorilor DNA care il cerceteaza pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii alocati pentru construirea autostrazii Nadlac-Arad, delapidare, fals in inscrisuri si spalare de bani.