"In opinia mea, cea mai rapida cale de a construi noul drumul al matasii este sa construim un drum electronic, un «iDrum al matasii», pentru ca lucrurile se misca foarte rapid, oamenii se misca foarte rapid, se investeste foarte mult in servicii, in proiecte de insfrastructura. Un exemplu in acest sens este Azerbaidjanul, care isi consolideaza sistemul educational si deruleaza proiecte de infrastructura transnationale. Trebuie sa ne miscam spre noua era a tehnologiei, facilitand cooperarea transfrontaliera si devenind parte din cele mai inteligente proiecte si strategii de dezvoltare", a spus Dan Nica la Bucharest Forum. 

El a adaugat ca spera ca Uniunea Europeana si Asia Centrala vor pune in practica strategia privind parteneriatul pentru noul "drum al matasii". 

"Unul dintre pilonii principali consta in construirea unei autostrazi electronice intre est si vest, care va elimina barierele de limbaj si va facilita comunicarea. Daca nu vor mai exista bariere de limbaj, nici alte bariere nu vor mai subzista in calea comertului", a afirmat Dan Nica. 

"Drumul Matasii", cea mai importanta ruta comerciala din istorie, a legat Asia de Europa, reprezentand totodata un liant intre diferite culturi si civilizatii.