"Momentul adoptarii Codului rutier a fost amanat cu o saptamana pentru a mai ramane in dezbatere publica", au declarat sursele citate.

Ministrul Radu Stroe a anuntat ca noul Cod rutier prevede o amenda maxima de 16.000 de lei pentru administratorii de drumuri care nu isi indeplinesc atributiile, o amenda maxima pentru soferi de 9.600 lei si o perioada maxima de doi ani in cazul suspendarii permisului de conducere.

El a precizat ca aceste sanctiuni sunt intre prevederile finale incluse in proiectul noului Cod rutier, care va fi promovat sub forma unei ordonante de urgenta si adoptat miercuri in sedinta de Guvern.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat insa ulterior ca ar trebui facuta o dezbatere in Parlament in ceea ce priveste Codul rutier, data fiind importanta si efectele modificarilor, el aratand ca este fundamentata si adoptarea OUG si ca va exista o discutie in Guvern asupra celei mai bune variante.

Marti, Stroe a declarat, la finalul unei sedinte a liderilor PNL, ca s-a optat, ca decizie politica, pentru promovarea noului Cod rutier prin ordonanta de urgenta a Guvernului.