Bilete de 100 euro

Tarom, in schimb, al doilea jucator de pe piata romaneasca, dupa numarul de pasageri transportati in 2012, ofera pana la 31 octombrie bilete de avion la preturi incepand cu 99 euro spre Atena, Amman, Amsterdam, Barcelona, Belgrad, Beirut, Bruxelles, Budapesta, Bologna (din Iasi), Dubai, Dublin, Frankfurt, Istanbul, Larnaca, Londra (din Bucuresti sau Iasi), Madrid, Munchen (din Bucuresti sau Sibiu), Nisa, Paris, Praga (din Bucuresti sau Cluj), Roma (din Bucuresti sau Iasi), Salonic, Sofia, Tel Aviv, Torino (din Iasi) si Viena (din Bucuresti).

Oferta de toamna e valabila pentru calatoriile efectuate in perioadele 01 noiembrie - 19 decembrie 2013, 06 ianuarie- 28 februarie 2014 si pot fi procurate de pe site-ul companiei.

Discount de 30% si vouchere in valoare de 80 euro

Cu ocazia aniversarii a 80 de ani de activitate, Air France ofera bilete de avion la preturi reduse, astfel: catre America de Nord – de la 539 de euro, catre Asia – de la 579 de euro, catre Caraibe – de la 699 de euro, iar catre America de Sud – de la 689 de euro.

Potrivit reprezentantilor companiei, preturile afisate sunt mai mici cu pana la 30% fata de tarifele obisnuite, conditia fiind ca biletele sa fie achizitionate pana pe 22 octombrie, putand fi insa folosite pentru zboruri pana in martie 2014.

In plus, cei care isi vor face rezervari direct pe site-ul companiei vor beneficia de tichete de reducere in valoare de 80 de euro (30 de euro pentru zborurile europene si 50 de euro pentru zborurile lung curier). Preturile promotionale sunt valabile indiferent de modalitatea de rezervare aleasa, inclusiv la agentiile de voiaj si tur-operatorii autorizati.

"1+1" la business class

Pentru cei care aleg varianta de business class de la Qatar Airways, compania aeriana ofera un al doilea bilet gratuit. Promotia este valabila pana pe 20 octombrie, dar perioada in care se pot folosi biletele este de pana la 31 martie 2014, cu exceptia intervalelor 12-23 decembrie si 2-12 ianuarie. Este important de stiut ca restul taxelor de calatorie vor fi suportate si de cel care beneficiaza de biletul gratuit.

Oferta de toamna a celor de la British Airways include un zbor dus, de la Bucuresti la Londra, de la 66 de euro (in perioada ianuarie-martie 2014) si o calatorie Bucuresti – New York, dus-intors, de la 652 de euro, incepand din noiembrie, pana in februarie 2014. Preturile includ taxele de calatorie si, in cazul variantei Bucuresti-New York, presupun o distanta de sapte zile intre tur si retur.

Operatorul german Lufthansa propune si el zboruri la tarife promotionale de la Bucuresti catre Munchen, Dusseldorf sau Frankfurt (de la 119 euro) si spre Hamburg, Nuremberg sau Stuttgart (de la 199 euro). Preturile includ restul taxelor de calatorie si presupun un interval de minimum trei zile (sau o noapte de sambata) si de maximum 12 luni intre tur si retur. 

Promotiile, un trend tot mai accentuat in ultimii ani

Ultimii ani de criza si-au pus amprenta asupra industriei aeriene. Avantul low-cost-urilor au obligat operatorii de linie sa intre pe trendul discounturilor, avand in vedere ca puterea de cumparare, dar si frecventa deplasarilor de zbor au scazut considerabil in ultimii ani. Sezonul de toamna reprezinta unul dintre cele mai bune perioade pentru jucatorii din aviatie, iar tot mai multi giganti din linia intai isi atrag clientii cu oferte agresive, bazate pe pret sau "last minute-uri".