"Am un apel de facut la adresa autoritatilor romane: faceti cercetari, obtineti datele de maxima actualitate, intelegeti, de dragul cetatenilor romani, cati dintre ei nu sunt multumiti si de ce si cum puteti imbunatati situatia locala. Bruxelles-ul nu poate fi peste tot”, a spus Kuneva intr-o conferinta de presa sustinuta la Bucuresti.

Fostul comisar european a avertizat autoritatile si despre dezavantajele unui operator feroviar unic.“Am o intrebare: cati operatori aveti pe calea ferata? Cine este proprietarul cailor ferate? Cine este proprietarul trenurilor? Cati operatori feroviari aveti? Daca aveti monopol, ati intrat intr-o cursa si niciodata nu veti ameliora suficient situatia. Daca ati putea alege dintre mai multi operatori, deja ar fi ceva", a adaugat consilierul CE.

Ea a subliniat de mai multe ori in raspunsurile date dezavantajele monopolului asupra drepturilor consumatorului.

"Acesta ar trebui sa fie primul lucru de facut: sa existe mai multi operatori, mai multi actori in domeniu. Apoi, vom putea face o diferenta", a explicat fostul comisar european.  

Meglena Kuneva a adaugat ca o alta problema a consumatorilor o constituie nemultumirea acestora. Cu toate astea, ei nu se plang, pentru ca nu cred in justitia romana.

"Suntem foarte nemultumiti, dar nu ne plangem prea mult. Pentru ca nu avem incredere in instantele de judecata", au fost explicatiile consilierului lui Siim Kallas.