Benzinariile operate sub brandul Petrom au fost deschise in spatiile de servicii pe care Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania le-a concesionat la inceputul lunii iulie.  

Fiecare benzinarie este prevazuta cu o zona de alimentare cu carburanti si cu o zona de magazin si este dotata cu trei pompe la care sunt disponibile patru tipuri de carburanti. Una dintre ele este de tip rapid, pentru tiruri.  

"Noile statii mobile raspund unor nevoi variate, oferind atat carburanti, cat si o gama larga de produse non-oil. Speram ca pana la sfarsitul lunii noiembrie sa inauguram inca opt statii mobile in spatiile de servicii de pe autostrazi", a declarat Adrian Nicolaescu, retail manager in cadrul companiei.  

Conform cerintelor CNADNR, OMV Petrom a aplicat un nou concept pentru noile statii Petrom concesionate pe autostrazi. Acestea sunt de tip modular, prefabricat si au fost transportate si amplasate in punctele in care vor functiona, fara a necesita lucrari suplimentare de constructie si amenajare.  

In iulie, OMV Petrom a castigat licitatia pentru construirea a 10 benzinarii in cinci zone de servicii de pe noile autostraz

Anual, impactul direct, indirect si indus al OMV Petrom in PIB-ul Romaniei este de circa 4,5%.