Orban promite că va găsi o modalitate de finanțare a autostrăzii Comarnic-Brașov, până la sfârșitul lunii ianuarie

Drum, autostrada, santier
Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat, luni, că Guvernul va stabili până la sfârşitul lui ianuarie modalitatea de finanţare a autostrăzii dintre Comarnic şi Braşov.
Orban a subliniat că există doar două modalităţi de finanţare, şi anume, parteneriatul public-privat sau de la bugetul de stat.
"Nu poate fi finanţată cu fonduri europene. Vom decide în luna ianuarie cum o facem. Avem în principiu două variante. Prin parteneriat public-privat, dar nu accept decât în parteneriat cu o instituţie financiară internaţională, indiferent care este ea. Deci, fie faci pe parteneriat public-privat, dar ai nevoie de un partener instituţional care să îţi confere încredere şi mai ales garanţia finanţării, sau o faci pe bugetul de stat", a declarat premierul la Digi 24, potrivit Agerpres.
Ludovic Orban a mai anunţat și că reglementările privind achiziţiile publice ar urma să fie modificate în sensul "simplificării" acestora.
Orban a explicat că, pe actualele reglementări, există riscul pierderii fondurilor europene prin contestaţiile licitaţiilor la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor şi apoi la cele două instanţe - de fond şi de apel.
"Una dintre simplificările la care ne-am gândit - încă nu am luat nicio decizie, facem o analiză în continuare - este aceea de a nu exista decât o instanţă de apel după Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. Şi să existe nişte complete specializate la nivelul Curţilor de Apel în care să fie judecători care să fie specialişti în analiza procedurilor de achiziţie publică", a declarat premierul.
Ludovic Orban a subliniat că modificările privind achiziţiile publice se vor face respectând reglementările europene.
Mai multe despre: #Autostrada Comarnic-Brasov#Ludovic Orban
Pe acelasi subiect:
Prima pagina pe scurt:
China, cel mai mare emiţător global de gaze cu efect de seră, și-a dublat capacitate de producție de energie regenerabilă, în 2020
Europa se dedolarizează . Comisia Europeană vrea să crească rolul internaţional al monedei euro și să se rupă de dolarul american și de alte centre financiare
UniCredit: Economia României va reveni la nivelul de dinaintea pandemiei până la jumătatea anului viitor. Cursul de schimb ar putea ajunge la 5 lei/euro în 2021
