Orban spune că în prezent se pregăteşte documentaţia tehnico-economică pentru acest obiectiv de investiţii care face legătura cu reţeaua europeană de transport.

Ludovic Orban a declarat că unul dintre obiectivele guvernului pe care îl conduce şi care vizează dezvoltarea judeţului Bistriţa Năsăud este drumul expres Baia Mare – Bistriţa – Vatra Dornei – Suceava, numit şi „Autostrada Nordului”.

Este un drum expres fundamental pentru Bistriţa pentru că e prevăzut în continuarea drumului expres Petea- Satu Mare -Baia Mare care face legătura cu M 3 în Ungaria şi conectează la reţeaua de transport european. (...) Va fi un suport pentru dezvoltarea economică. Este un proiect foarte important pe care noi ne angajăm să-l realizăm şi care este în fază de pregătire a documentaţiilor tehnico-economice şi cu siguranţă va fi realizat”, a declarat prim-ministrul duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Bistriţa Năsăud, scrie News.ro.

El a afirmat că acest drum va avea profil de autostradă, respectiv patru benzi – câte două pe sens, fără bandă de urgenţă – şi el va fi „o cale de transport care cu siguranţă va creşte atractivitatea Bistriţei”.

Premierul a precizat şi că executivul va susţine conectarea la reţeaua de gaze naturale despre care a spus că „nu este un lux” şi că aceasta va fi una dintre priorităţile pentru judeţul Bistriţa Năsăud.