Acum doi ani, intr-o zi calduroasa, pe santierul naval CRN din Ancona, la Marea Adriatica, iahtul lui Dinu Patriciu primea botezul. Darlings Danama era lansat la apa. Nava a navighat sub pavilion Isle of Man, iar numele ei s-ar traduce "Dragele mele Dana, Ana, Maria", dupa sotia si fetele miliardarului.

Acum, Darlings Danama isi asteapta cumparatorii intr-un port al insulei Saint Martin, din Caraibe, pentru 44 de milioane de euro, fara TVA. Iahtul este ancorat la distanta mica de vila de vacanta a lui Patriciu.

Datele tehnice ale ambarcatiunii sunt impresionante: 60 de metri lungime, 10 metri latime, lift interior, sase apartamente si zece cabine ale echipajului. Valoarea acestei bijuterii nautice, iese insa la iveala abia cand vedem interioarele desenate de doi arhitecti romani, stabiliti in Franta. Practic, in interior, acestia au reprodus apartamentul din Bucuresti al omului de afaceri. Decorul este minimalist, cu influente Art-Deco. Nu lipsesc lacul, oglinzile si lumina indirecta. Grija pentru detalii merge pana la design-ul fluid al cuverturilor de pe canapele, facute la comanda.

Acum, paradisul plutitor inzestrat cu electronice de ultima ora, jet ski-uri si operat de un echipaj de 16 marinari, este dezvaluit de brokerii care vand nava.

Pana isi gaseste un nou proprietar, Darlings Danama poate fi inchiriat cu 350.000 de euro lunar. Iahtul pare sa fie ultima dintre proprietatile scoase la vanzare de Dinu Patriciu. Deja s-a aratat dispus sa renunte la cele patru aeronave care au costat si 12 milioane de dolari, dar pot fi cumparate la jumatate.

Potrivit agentiei Mediafax, o cladire de birouri din Bucuresti a fost vanduta pentru 60 de milioane de dolari, iar 80 dintre tablourile sale sunt gajate. Dinu Patriciu detine in colectie si panze care sar de 100.000 de euro: Tonita, Grigorescu, Luchian, Tuculescu.

Patriciu trece prin cea mai grea perioada a sa. A intentat divort dupa 18 ani de casnicie, iar sotia cere jumatate din avere. Numai taxa de timbru pe care ar trebui sa o plateasca Dana Patriciu este de 70 milioane de euro. Aceasta a cerut instantei sa fie scutita de plata uriasa.

In prezent, miliardarul este in convalescenta, dupa transplantul de ficat, suferit anul trecut intr-o clinica din Milano.