Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB), care administreaza cele doua aeroporturi, a inregistrat in primele trei luni ale acestui an o crestere de aproape 7% a veniturilor fata de aceeasi perioada a anului trecut, informeaza Mediafax.

Cresterea s-a datorat in primul rand veniturilor din exploatare, sustinuta de cresterea de trafic pe aeroporturile companiei. In primele trei luni, compania a inregistrat un profit brut de aproximativ 21,5 milioane lei, de 2,7 ori mai mare fata de cel aferent primului trimestru din 2013.

"In trimestrul I 2014, pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti-Baneasa Aurel Vlaicu, traficul aerian a depasit 1,5 milioane de pasageri, atingand nivelul record de 1.566.992 pasageri, cu 4,5% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut, creandu-se astfel premisele atingerii pragului de 8 milioane de pasageri in intreg anul 2014", se arata intr-un comunicat al CNAB.

Pentru prima oara in ultimii ani, s-a inregistrat si o crestere a numarului de miscari aeronave (decolari si aterizari) de aeronave. Astfel, in luna martie 2014, numarul miscarilor de aeronave a fost de 7.643, cu aproximativ 1,8% mai mult fata de aceeasi luna a anului trecut.

In 2013, cele doua aeroporturi ale Capitalei, Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti Baneasa-Aurel Vlaicu, au fost tranzitate de aproape 7,65 milioane de pasageri, numarul de miscari de aeronave ridicandu-se la 95.984.

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti si-a inceput activitatea la data de 5 februarie 2010 si asigura coordonarea operationala si managementul celor doua aeroporturi ale Capitalei. CNAB a fost infiintata prin fuziunea societatilor care gestionau cele doua aeroporturi bucurestene.