Asocierea dintre compania austriaca Stabag si firma romaneasca Straco Grup va proiecta si construi doua tronsoane din autostrada, respectiv sectiunile Ogra (judetul Mures)- CampiaTurzii (judetul Cluj), lotul 2 si Ungheni (judetul Mures )- Ogra, lotul 2.

Primul tronson, in lungime de 17,9 milioane de euro, costa 397,7 milioane lei, fara TVA, durata de executie fiind de un an si patru luni. Cel de-al doilea tronson costa 251,3 milioane de lei, fara TVA, si are o lungime de 10,105 km, urmand sa fie executat intr-un an.

Straco Grup va proiecta si executa inca 15,7 km din proiect (Sectiunea 2A, Orga-Campia Turzii, lotul 3), in asociere cu firmele Specialist Consulting si Total Road, in valoare de 279,7 miliaone de lei, fara TVA. Durata executiei este de un an si patru luni.

Pentru constructia tronsonului TarguMures - Ungheni, plus un drum de legatura, CNADNR a desemnat castigator asocierea dintre firmele Lemacons, Vega 93 si Arcada Company. Valoarea contractului este de 179,78 milioane de lei fara TVA pentru 9,2 km (din care 4,7 km drumul de legatura), durata executiei fiind de un an.

Firmele Geiger Transilvania si Wilhelm Geiger vor realiza proiectare si executie tronsonului Ogra - CampiaTurzii, lotul 1, in valoare de 55,8 milioane de lei, fara TVA, avand lungimea de 3,6 km si o durata de executie de un an si patru luni.

Constructorii au fost desemnati in urma finalizarii procedurii de licitatie privind atribuirea contractelor aferente autostrazii Campia Turzii - Ogra - Targu Mures, iar proiectele au ca sursa de finantare fondurile europene nerambursabile.

"In prezent, ofertantii pot depune contestatii la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor - CNSC intermenul legal de 10 zile, calculat de la data comunicarii rezultatelor. Dupa expirarea termenului legal anterior mentionat, in cazul in care nu vor exista contestatii, CNADNR va putea semna printre primele contracte pe anul acesta, cele aferente autostrazii Campia Turzii - Ogra - Targu Mures. Aceste loturi in lungime totala de 56,51 km fac parte din Autostrada A3, Brasov - Cluj – Bors", a declarat ministrul Transporturilor, Ioan Rus.