Podul Qingdao conecteaza orasul-port Qingdao din estul provinciei chineze Shandong cu Huangdao, peste golful Jiaozhou. Mai lung cu opt kilometri decat Eurotunelul ce leaga Marea Britanie de Franta, mareata constructie are sase benzi de circulatie si este sustinut de 5.200 de piloni ancorati de fundul oceanului. Totodata, acesta este cu aproape 5 kilometri mai lung decat podul Lake Pontchartrain Causeway din Louisiana, SUA, detinatorul actual al recordului mondial, conform The Telegraph.

Construirea acestuia a durat cinci ani, a fost proiectat de Shandong Gausu Group, iar costurile sale se ridica la peste sase miliarde de euro. Un proiect urias, podul are sase benzi pentru conducatorii auto si este sustinut de 5.200 de piloni ancorati de fundul oceanului.

China a vrut astfel sa isi afirme suprematia in mai toate domeniile. Dupa ce a construit avionul invizibil, chinezii vor sa arate lumii intregi ca sunt experti si in ceea ce priveste constructiile, realizand cel mai lung pod peste ape: de 50 de kilometri. Astfel, chinezii au demonstrat ca nu mai au nevoie de expertiza vesticilor in dezvoltarea unor astfel de proiecte complexe.

Potrivit celor de la The Telegraph, cel mai lung pod din lume va fi tranzitat zilnic de peste 30.000 masini.