Taximetristii au venit la protest cu masinile, pe care le-au parcat in jurul Parcului Izvor din Capitala, circulatia desfasurandu-se cu dificultate.

Protestatarii au afisat bannere galben cu negru pe care scrie "Spuneti NU pirateriei votand Legea taximetriei", "Pasarile de la tara sa zboare din Capitala", "Protejati clientul de tot Parlamentul", "Tariful reglementat, clientul protejat".

Initiatorii protestului le-au transmis parlamentarilor ca actiunea de marti reprezinta ultima solutie legala de care dispun pentru a le atage atentia asupra problemelor cu care se confrunta taximetristii.

"Suntem pregatiti ca in situatia neadoptarii propunerilor noastre, transmise in repetate randuri parlamentarilor, sa declansam actiuni de protest la sfarsitul lunii aprilie, la nivel national", a spus unul dintre protestatari.

Organizatorii protestului au mai spus ca principalele revendicari vizeaza desfasurarea activitatii de taximetrie numai in raza localitatii care a emis licenta, tarifarea sa fie reglementata de autoritatea locala, aplicarea de sanctiuni celor care desfasoare activitati de transport persoane fara sa aiba licenta sau autorizatie si eliminarea obligativitatii dispeceratelor.

Protestatarii cer introducerea pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputatilor si votarea modificarilor la Legea 38/2003, care reglementeaza activitatea de taximetrie.