Pilotii de la Lufthansa Cargo, activitatea de transport de marfuri a grupului, vor inceta lucrul miercuri la ora locala 3.00 (4.00, ora Romaniei), fara intrerupere, pana joi la ora locala 22.30 (23.30, ora Romaniei) si "nu vor opera niciun zbor cu plecare de pe aeroporturile germane", a anuntat Cockpit intr-un comunicat.

Sindicatul a efectuat deja patru greve de la sfarsitul lui august si pana in prezent, dupa incetarea negocierilor cu conducerea grupului Lufthansa asupra modalitatilor de pre-pensionare a pilotilor. Ultima greva, pe 30 septembrie, care a afectat zboruri de lung curier, s-a soldat cu anularea a aproximativ 50 de zboruri si a afectat aproximativ 20.000 de pasageri.

Conflictul dintre Lufthansa si piloti dureaza de mult timp, dar s-a transformat intr-un "dialog al surzilor" in ultimele saptamani, cele doua parti pastrandu-si pozitiile si respingandu-se reciproc din cauza grevelor.

"Deoarece conducerea Lufthansa se incapataneaza de luni de zile sa mentina cerinte maximale, sindicatul se vede nevoit sa treaca la noi actiuni", subliniaza Cockpit.

"Lufthansa s-a dovedit pregatita de un compromis in negocieri cu organizatia Cockpit si a propus negocieri asupra problemelor aflate in litigiu. In acest conditii, acest nou apel la incetarea lucrului nu este nici de inteles si nici rezonabil", a reactionat grupul intr-un comunicat separat.

Lufthansa a anuntat deja ca 21 de zboruri sunt programate sa decoleze din Frankfurt in perioada in care este anuntata greva. Grupul va prezenta miercuri un plan alternativ, se arata in comunicat.