Astfel, au fost anulate doua curse Bucuresti - Munchen si retur, precum si un zbor spre Munchen, au declarat pentru Mediafax reprezentanti ai Aeroportului "Henri Coanda" Otopeni.  De asemenea, a mai fost anulata o cursa Bucuresti - Frankfurt si retur, precum si o alta cursa spre Frankfurt.

Operatorul aerian german Lufthansa a anulat 750 de curse programate pentru miercuri, jumatate din total, din cauza grevei anuntate de piloti, disputa legata de beneficiile pentru pensionarea anticipata si planurile de suplimentare a curselor low-cost urmand sa afecteze 80.000 de pasageri.

Lufthansa incearca sa restranga costurile si sa renegocieze contractele costisitoare de munca, pentru a face fata concurentei intense din partea operatorilor low-cost si a unor companii rivale precum Emirates si Turkish Airlines, dar planurile conducerii intampina opoztia pilotilor, care anul trecut au declansat 10 greve, relateaza Reuters, citata de Mediafax.

Sindicatul pilotilor, Vereinigung Cockpit (VC), a anuntat greva luni seara, aceasta urmand sa fie a doua actiune de protest din 2015. Protestul va afecta cursele pe distante scurte si medii. 

Potrivit sindicatului, conducerea continua sa ofere conditii de munca mai putin atractive pentru pilotii tineri, decat pana acum. 

Lufthansa ar fi trebuit sa efectueze miercuri, sub brand propriu, circa 1.400 de curse, iar greva va afecta 80.000 de pasageri, a declarat un purtator de cuvant al companiei. 

Conducerea Lufthansa, care considera ca dezvoltarea principalelor sale branduri depinde de reducerea costurilor, a convocat ca reactie o runda separata de discutii referitoare la salarii cu reprezentantii sindicatului VC. 

Directorul general Carsten Spohr a promis ca va ramane ferm pe pozitie in conflictul cu pilotii.  In schimb, conducerea operatorului Air France-KLM a modificat planurile de extindere a operatiunilor low-cost, dupa o greva de anul trecut a pilotilor.