uberX este o platforma tehnologica ce conecteaza in timp real pasagerii cu soferii, oferindu-le posibilitatea sa calatoreasca in siguranta la un cost redus – totul printr-o singura aplicatie.

Aplicatia Uber este disponibila pentru smartphone (iOS si Android). Pasagerii trebuie doar sa isi descarce aplicatia, sa isi creeze un cont si apoi, apasand un singur buton, sa porneasca la drum.

Folosind aplicatia, pasagerii pot vedea poza si numele soferului, precum si numarul de inmatriculare al masinii, inainte ca aceasta sa ajunga. In plus, le pot trimite celor dragi o harta online pe care acestia ii urmaresc prin GPS, asigurandu-se, astfel, ca ajung in siguranta la destinatie.

Toti soferii inregistrati pe platforma uberX au peste 21 de ani si un permis de conducere valid, nu au cazier si sunt proprietarii unei masini asigurate conform legii. Fiecare dintre ei a fost verificat individual de Uber inainte de acceptarea inregistrarii lor pe uberX.

Folosind platforma, soferii inregistrati isi vor putea valorifica mai bine masinile, contribuind, in acelasi timp, la imbunatatirea mobilitatii urbane din Bucuresti. Cu o medie de ocupare a masinii de doar 1,3 persoane, utilizand mai eficient masinile prin ridesharing, acelasi numar de drumuri zilnice ar putea fi realizat folosind doar 250.000 de autovehicule.

Tariful de baza perceput de in Bucuresti este de 1,39 lei, iar calatoria trebuie sa aiba un cost final de minimum 6 lei. De asemenea, in cazul anularii unei comenzi se perecepe o taxa de 6 lei.

Compania ofera cateva exemple de preturi pe care utilizatorii serviciilor Uber urmeaza sa le plateasca in Bucuresti. De pilda, o calatorie de la Aeroportul Henri Coanda la Piata Universitatii costa 40 lei, iar o cursa din Centrul Vechi in zona Drumul Taberei costa 18 lei.

"Obiectivul uberX este sa contribuie la imbunatatirea mobilitatii locuitorilor din Bucuresti, oferindu-le posibilitatea sa calatoreasca cu masini personale care, altfel, nu ar fi utilizate la adevarata lor capacitate. Mai exact, noi ne propunem sa utilizam mai bine masinile aflate deja in circulatie, ajutand la reducerea frecventei ambuteiajelor in oras si a presiunii asupra infrastructurii de transport,”, a declarat Rob Khazzam, International Launcher si reprezentant Uber.

Uber este o companie de tehnologie care conecteaza in timp real pasagerii – utilizatorii aplicatiei cu acelasi nume – cu soferii care utilizeaza platforma. In prezent, platforma Uber ofera alternative de transport in peste 280 de orase din peste 50 de tari la nivel mondial, contribuid la schimbarea modului in care oamenii calatoresc prin orasele in care locuiesc.

Mai multe informatii despre modul in care functioneaza aplicatia sunt disponibile la www.uber.com.