"Reluarea lucrarilor de punere in siguranta a "Podului de la Agigea, pe DN 39, km 8+988" se va face incepand cu data de 12 septembrie 2016 prin inlocuirea ultimelor doua hobane si finalizarea lucrarilor de reabilitare. Antreprenorul a transmis Graficul de executie actualizat si Planul de Management de Trafic tinand cont de faptul ca podul va fi inchis total traficului pentru o perioada de 3 luni. Antreprenorul va relua lucrarile incepand cu data de 12 septembrie 2016 pentru a nu incomoda traficul estival. CNADNR va efectua platile aferente lucrarilor din Certificatele Interimare de Plata nr. 11, nr. 12 si nr. 13 pana vineri, 2 Septembrie 2016", se arata in comunicat.

Potrivit acestuia, data de finalizare estimata si asumata de catre Antreprenor pentru finalizarea lucrarilor este septembrie 2017, in cazul in care podul va fi inchis total traficului pana la inlocuirea celor doua hobane.

Pana la demararea lucrarilor de reabilitare din 12 septembrie 2016 cand podul va fi inchis in totalitate, se vor prelungi restrictiile de circulatie pe podul de la Agigea. Astfel, viteza maxima de circulatie este 50 km/h, masa totala a vehiculelor va fi limitata la 5 tone, iar circulatia se va desfasura pe doua benzi (cu inchiderea benzilor marginale).

Ca ruta alternativa, CNADNR recomanda nodul rutier A4 (intersectie cu DN 39, Agigea) - A4 (intrare port Constanta Sud) - podul nou peste Canalul Dunare - Marea Neagra - bretea acces la DN 39A - DN 39A intersectie cu DN 39 - DN 39 ( Eforie Nord - Mangalia).

De asemenea, o alta varianta cu trafic ingreunat si restrictii de tonaj este nodul rutier A4 (intersectie cu DN 39, Agigea) - DN 39 (prin AGIGEA) - DN 39A intersectie cu DN 39 - DN 39 ( Eforie Nord - Mangalia).