"Aeroporturi Bucuresti este pe profit, are o crestere rapida si am inceput procedurile pentru o listare IPO. Ideea este sa crestem capitalul, nu sa luam bani la buget (...) si sa lasam noul capital in companie pentru dezvoltare", a afirmat Ponta, citat de Agerpres.

Intrebat daca in cazul Aeroporturi Bucuresti se doreste listarea a 5% dintre actiuni, Ponta a afirmat ca nu ar fi o cota "serioasa". Daca 20 sau 25% ar fi suficient, Ponta a raspuns: "Mai mult sau mai putin. Vom urma, mai mult sau mai putin, procedurile de listare de succes folosite in cazurile Romgaz, Transgaz, Transelectrica". 

Legat de TAROM, premierul a spus ca nu exista inca o intelegere incheiata si ca autoritatile vizeaza un investitor serios, care sa ajute la modernizarea companiei. 

"Nu, nu este o intelegere incheiata, as fi vrut sa fie o intelegere incheiata, dar nu este o intelegere incheiata. TAROM este o companie buna, cu perspective regionale bune, dar este nevoie inca de restructurari, de revenire la profit. Suntem absolut angajati sa atragem un investitor strategic. Care va fi acest investitor?... Am avut negocieri cu multe companii, dar nimic oficial. Suntem interesati de orice investitor serios care sa ajute TAROM sa se modernizeze", a declarat premierul intrebat daca statul roman a incheiat o intelegere cu Turkish Airlines pentru preluarea unui pachet de actiuni la TAROM. 

In acord cu prevederile europene, statul roman trebuie sa pastreze 51% din actiuni la TAROM.  Despre o listare la Bursa a TAROM, Ponta a sustinut ca o astfel de procedura in cazul unei companii cu pierderi este un lucru riscant.