"Am apreciat generozitatea Guvernului Boc, care a negociat foarte bine si nu ne costa decat 1,2 miliarde euro. Deci, de la Facultatea de Drept pana in Drumul Taberei ne costa cat Comarnic-Brasov. Asa sunt contractele, probabil cu toate eforturile noastre foarte mult n-o sa reducem. Ca sa stiti cat de bine este sa fii generos, sa semnezi cu 1,2 miliarde, sa afectezi in 2011 o suma de 12 milioane lei - atat a fost pus in buget de Guvernul Boc - si vine Guvernul asta care trebuie s-o plateasca. Dar lucrarea e importanta si trebuie s-o facem, imi pare rau ca o facem atat de scump", le-a spus Ponta ministrilor prezenti la sedinta de miercuri a Guvernului.

Luni, premierul a anuntat ca lucrarile de constructie a liniei de metrou Universitate-Drumul Taberei vor continua cu finantare asigurata din creditul BEI si din fonduri guvernamentale, lucrarile nefiind oprite in acest moment.

Cu o lungime totala de aproximativ sase kilometri, tronsonul de metrou va avea zece statii, la Raul Doamnei, Valea Argesului, Valea Ialomitei, Romancierilor, Parcul Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militara, Eroilor, si va acoperi, in principal, un bazin cu un numar de peste 300.000 de locuitori din sectoarele 5 si 6 ale Capitalei.

Primele trenuri pe linia 5, de la Raul Doamnei si de la statia Valea Ialomitei, pana la Eroilor, ar trebui puse in functiune in cursul anului 2015.